Gå direkt till innehåll
Umeå Energi lanserar solcellspaket till privatkunder

Pressmeddelande -

Umeå Energi lanserar solcellspaket till privatkunder

Nu lanserar Umeå Energi paketlösningar för solceller till privatkunder. Paketen som finns i olika effektstorlekar går redan nu att beställa via Umeå Energis hemsida eller kundservice.

– Med egna solceller kan man enkelt producera förnybar energi, bli mer självförsörjande och ta ett direkt ansvar för klimatet. För oss som energibolag är det viktigt att vara med och driva omställningen till ett förnybart samhälle, säger Göran Ernstson vd på Umeå Energi.

Intresset för solceller växer snabbt i Sverige och fler och fler privatpersoner väljer att sätta upp solceller på taket. Som privatperson kan man med ROT dra av 50% av arbetskostnaden eller välja att söka energistöd som täcker 20% av investeringskostnaden från Länsstyrelsen.

– Småskalig förnybar elproduktion är framtiden och det skall vara enkelt att bli en del av den växande solrörelsen. Därför erbjuder vi paketlösningar i olika storlek där solceller, växelriktare, montering och installation ingår, säger Lena Ahlgren expert på solenergi på Umeå Energi.

För sin överskottsproduktion, d v s el som man producerar men inte själv använder, har man rätt till en skattereduktion på 60 öre per kWh. Man kan också sälja tillbaka sin överskottsproduktion till sitt elbolag, detta kräver dock att man momsregistrerar sig.

– Det här är ett sätt för oss att vara med och hjälpa våra kunder mot en hållbarare vardag och underlätta omställningen till förnybar energi i vår region, säger Göran Ernstson.

Inspirationsdagen 21 februari på Fika! i Väven kan den som är intresserad höra mer om solen som energikälla och paketlösningar för solceller.

Läs mer om Inspirationsdagen här

Läs mer om våra solceller här

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll