Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi öppnar ny experimentverkstad

Från en steril skollokal till ett häftigt upplevelsecentrum. Umeå Energis experimentverkstad i Klabböle har fått en rejäl ansiktslyftning. Bakom förvandlingen ligger Lena Edman och Linda Bresäter på Designhögskolan i Umeå.
- Lena och Linda har gjort ett kanonjobb, vi har fått en fantasieggande lokal som andas mystik och spänning, säger Katarina Lindgren, projektledare på Umeå Energi.


Experimentverkstaden i Klabböle är en del av Umeå Energicentrum, som är ett populärt besöksmål under sommaren för både barn och vuxna. Lokalen har nu fått en helt ny interiör. Besökaren vägleds av suggestivt upplysta experiment i mörka, mystiska rum där olika ljudloopar med energikoppling förhöjer känslan ytterligare.

- Vårt mål har varit att skapa en förtätad stämning samtidigt som vi velat få mer fokus på ett experiment i taget. Tidigare var det spretigt upplagt i två kala rum, berättar Lena Edman.

- Slutresultatet har blivit ett upplevelsecentrum som både passar barn och vuxna, säger Katarina Lindgren. Lokalen är nu också bättre rent pedagogiskt. Det är större chans att besökaren verkligen har lärt sig något efter en genomvandring i experimentverkstaden.

Katarina Lindgren konstaterar att samarbetet med Designhögskolan har fungerat ypperligt och ser nu fram emot en fortsättning nästa säsong.

- Vi har tillsammans med Lena och Linda gjort en treårsplan för att utveckla verkstaden. Första steget, att skapa en helt ny interiör, är nu genomfört. Nästa steg blir att byta ut experimenten och ge dem en starkare koppling till Umeå Energi och vårt miljöarbete.

Den nya experimentverkstaden går att besöka från och med den 17 juni.


För mer information, kontakta:
Katarina Lindgren, projektledare Umeå Energi, 070-514 66 27
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44