Gå direkt till innehåll
Umeå Energi prisar Årets Examensarbete 2011

Pressmeddelande -

Umeå Energi prisar Årets Examensarbete 2011

Katarina Sjöström på Umeå Energi har vunnit pris för Årets Examensarbete 2011.

– Katarinas arbete har varit till stor nytta för oss. Att ta emot unga studenter är en win-win-situation. Vi får ta del av färsk kunskap och duktiga studenter får möjlighet till jobb och kontakter inom näringslivet, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

Katarina Sjöström har studerat på civilingenjörsprogrammet i energiteknik vid Umeå universitet. Under 2011 gjorde hon sitt examensarbete på Umeå Energi, ett arbete hon nu prisas för. Examensarbetet har titeln ”Miljöpåverkan från fjärrkyla – en analys av Umeås fjärrkyla med fokus på primärenergianvändning och växthusgasutsläpp” och beskriver fjärrkylans klimatpåverkan ur ett helhetsperspektiv och hur produktion och leverans av fjärrkylan påverkar och samverkar med el- och värmeproduktionen.

– Katarina har beskrivit hur allt hänger ihop på ett föredömligt sätt, vilket vi har haft stor nytta av, säger Göran Ernstson.

Priset Årets Examensarbete delas ut för tredje året i rad av Umeå Energi.

– Vi vill uppmuntra unga och duktiga studenter. Vi har hela tio studenter som utför sina examensarbeten hos oss i år. Som Umeåbornas eget energibolag ser vi det här som ett bra sätt att ge tillbaka till samhället, säger Göran Ernstson.

Efter utfört examensarbete fick Katarina Sjöström anställning på Umeå Energi som projektkoordinator för företagets satsning på att vara helt klimatneutralt år 2018. I dagsläget handleder hon också själv en student som gör examensarbete på Umeå Energi.

– Jag är väldigt stolt och glad över utmärkelsen. Men det största priset var egentligen att jag fick jobb här efter examen! Jag brinner för energi- och miljöfrågor och här på Umeå Energi finns verkligen ett engagemang för att arbeta med dessa frågor, säger Katarina Sjöström.

Årets Examensarbete delas ut till Katarina Sjöström i dag, fredag den 25 maj, klockan 15.00 på Umeå Energis personaldag på Umeå Energicentrum i Klabböle.

För mer information, kontakta:

Katarina Sjöström, projektkoordinator Klimatneutrala 2018 Umeå Energi 070-536 02 46

Göran Ernstson, vd Umeå Energi 070-650 13 97

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats