Gå direkt till innehåll
Tre av Umeå Energis drygt 400 medarbetare. Anders Sjödin, anläggningsutvecklare, Lars Stigedahl, elnätstekniker, och Anna Andersson, kompetensledare. Foto: Malin Grönborg
Tre av Umeå Energis drygt 400 medarbetare. Anders Sjödin, anläggningsutvecklare, Lars Stigedahl, elnätstekniker, och Anna Andersson, kompetensledare. Foto: Malin Grönborg

Pressmeddelande -

Umeå Energi prisas för karriärmöjligheter och hållbarhetsengagemang

Umeå Energi har fått utmärkelsen ”Karriärföretag 2024”, som en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. I motiveringen beskrivs Umeå Energi som ”ett spännande och meningsfullt företag att vara en del av”.
Vi är hedrade och känner oss stärkta av motiveringen, där det framkommer att juryn tagit hänsyn till både våra karriärmöjligheter och vårt engagemang för hållbarhet, säger Björn Engelind, HR-chef på Umeå Energi.

För att ha möjlighet att få utnämningen krävs det att arbetsgivaren uppfyller ett antal grundkriterier. Bland annat ska företaget ha minst 250 anställda och det ska fortgå ett löpande rekryteringsarbete.

Specialister inom HR
De kvalificerade arbetsgivarna granskas av en expertpanel bestående av specialister inom HR, kommunikation och sociala medier och de starkaste kandidaterna går sedan vidare till Karriärföretagens jury, som värderar och utser de cirka 100 vinnarna.

– Det stärker oss att vårt hållbarhetsarbete och vårt fokus på innovativa energilösningar blir uppmärksammat. För oss är det viktigt att vara en central spelare i den omställning som just nu pågår i regionen, landet och världen. Det ger oss medarbetare ett tydligt syfte att samlas kring, berättar Björn Engelind.

Stort rekryteringsbehov
Umeå Energi behöver rekrytera cirka 150 medarbetare de kommande tre åren. Detta bland annat mot bakgrund av att bolaget ska vara med och driva regionens energiomställning och bidra till uppsatta klimatmål, utifrån de ägardirektiv som finns. Det kräver ett tillskott av kompetens. En del av rekryteringarna är också tillväxt och delar av den kommer bestå av kompetensväxling och ersättningsrekryteringar.

Även om utmärkelsen inspirerar finns det så klart utmaningar kopplade till dagens arbetsmarknad och mer specifikt rekryteringsbehovet inom tekniska yrkesgrupper, exempelvis ingenjörer.

– Konkurrensen om kompetensen är hård och vi måste hela tiden utveckla oss för att även fortsättningsvis vara eftertraktade. I våra medarbetarundersökningar kan vi se att medarbetarna trivs hos oss, men vi strävar ständigt efter att bli ännu bättre. En sådan här utmärkelse ger oss ett kvitto på att vi rör oss åt rätt håll och är en attraktiv arbetsgivare, säger Björn Engelind.

För mer information, kontakta:
Björn Engelind, HR-chef, Umeå Energi
070-284 27 53
bjorn.engelind@umeaenergi.se

Juryns motivering:
”Umeå Energi är utan tvekan ett karriärföretag som utmärker sig genom sitt engagemang för hållbarhet och innovativa energilösningar. Genom att vara en ledande aktör inom den gröna energibranschen skapar de en arbetsmiljö där medarbetare har möjlighet att arbeta med banbrytande teknologier och initiativ som främjar en hållbar framtid. Umeå Energi erbjuder en plattform för individuell utveckling och karriärförverkligande samtidigt som de aktivt bidrar till samhällets övergång till mer hållbara energialternativ, vilket gör det till ett spännande och meningsfullt företag att vara en del av.”

Juryn för Karriärföretag 2024 består av:
Charlotte Hågård, talang- och karriärexpert
Anna Dyhre, employer branding-föreläsare
Torgny Johansson, personalchef på SAS och Infranord
Boris Nordenström, entreprenör och grundare av Jobline

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats