Gå direkt till innehåll
Umeå Energi satsar på att vara helt förnybart 2018

Pressmeddelande -

Umeå Energi satsar på att vara helt förnybart 2018

Umeå Energi arbetar för att ytterligare minska sin klimatpåverkan. För att spetsa den inställningen har koncernen satt ett nytt offensivt mål: att år 2018 vara helt förnybar.

– Vi vill erbjuda våra kunder 100 procent klimatneutrala produkter, samtidigt som vi ska leva som vi lär och klimatkompensera för resor och så långt det är möjligt köpa klimatvänliga produkter och tjänster, berättar Göran Ernstson, vd och koncernchef.

 

7 och 8 maj tar Umeå Energi ett stort steg mot att minska sin klimatpåverkan, då det biobränsleeldade kraftvärmeverket på Dåva invigs. Det markerar startskottet för en satsning som år 2018, två år före många av kollegorna runt om i Europa, ska ha resulterat i ett förnybart företag. Det innefattar allt från energiproduktion till medarbetarnas resor och energianvändning i jobbet.

– Vi ska fortsätta satsa på förnybara produktionssätt, som biokraftvärme, vindkraft och andra alternativa energikällor, samtidigt som vi står i startgroparna för flera spännande projekt, förklarar Göran Ernstson och fortsätter:

– Att nå målet blir inte lätt, men jag tror att vi med egen förnybar energiproduktion kan komma långt. Vi planerar för att utveckla vår vindkraftsproduktion med nya parker och nya vindkraftsverk. Vi tittar även på alternativa energikällor, som solceller. Bland annat har vi fått klartecken för att tillsammans med Umeå kommun och Bostaden bygga hållbart på stadsdelen Ålidhem. Där ska vi sätta upp solceller, placera ut små vindkraftverk och installera fjärrvärmedrivna vitvaror och hjälpa våra kunder att använda energin på ett effektivt sätt.

Göran Ernstson hoppas att fler företag, både i Umeå och runt om i Sverige, hakar på och gör sitt bästa för att hushålla med jordens resurser.

– Vi och våra kunder måste använda energin sparsamt, det är viktigt att den produceras med kretsloppstänkande. Samarbeten som det vi påbörjat på Ålidhem är avgörande för att nå framgång, något som gäller även på den globala spelplanen, menar Göran Ernstson.

 

För mer information, kontakta:

Göran Ernstson, vd och koncernchef Umeå Energi 070-650 13 97

Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

 

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Vi är verksamma inom fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Vi erbjuder fjärrvärme och fjärrkyla för ett gott inomhusklimat, samt el, bredband och kabel-tv. Vi producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk och säljer energi till cirka 58 000 privat- och företagskunder i hela landet. Vi hjälper också våra kunder med energianalyser och energispartips. Koncernen har 284 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, AFS 2001:1).

www.umeaenergi.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20