Gå direkt till innehåll
Umeå Energi skickar montörer till Norrbotten för akut felavhjälpning

Pressmeddelande -

Umeå Energi skickar montörer till Norrbotten för akut felavhjälpning

Lokala nät i områden kring Pajala och Gällivare är tungt belastade efter de senaste dagarnas snöfall. Elledningarna och omkringliggande träd i området är kraftigt nedtyngda av snö och is med avbrott som följd. Umeå Energi skickar montörer för att hjälpa till med röjning för att återställa leveranser till drabbade hushåll i området.

På onsdagkväll fick Umeå Energi en förfrågan om hjälp via Elsamverkan Norr. Under torsdagen skickade Umeå Energi montörer utrustade med bland annat skoter, motorsåg och ispiskor. Läget i området bedöms idag som fortsatt besvärligt.

– Vår personal åkte direkt igår förmiddags och trädde i tjänst i Norrbotten under morgonen. De hjälper till i röjningsarbetet och gör allt de kan för att underlätta den svåra situationen. I sådan här lägen får man manuellt hacka bort isbeläggningen med ispiskor, säger Jan Eriksson, vd Umeå Energi Elnät. Vi är väldigt stolta över våra engagerade medarbetare som ställer upp i alla lägen, fortsätter han.

Genom Elsamverkan kan anslutna bolag aktivera en krisorganisation för elstörningar och efterfråga hjälp från övriga medlemar.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,5 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44