Gå direkt till innehåll
Umeå Energi släcker lampan på lördag – och uppmanar Umeåborna att göra detsamma

Pressmeddelande -

Umeå Energi släcker lampan på lördag – och uppmanar Umeåborna att göra detsamma

Lördag 29 mars klockan 20.30–21.30 anordnas klimatmanifestationen Earth Hour. Umeå Energi deltar genom att släcka ned sitt huvudkontor i centrala Umeå.
– Det är en viktig manifestation, men viktigast är att jobba varje dag för att bespara miljön. Det gör vi, och våra kunder är med på resan, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

Klockan 10–15 på lördagen finns Umeå Energi även på plats vid Glashuset på Rådhustorget för att visa en ny elbil för Umeåborna – en Renault Zoe. Renault Zoe som just har lanserats i Sverige, är helelektrisk och kan köras i 21 mil innan den behöver laddas upp igen.

– Kom och se den! Snygg design och helt utan utsläpp. Vi är jätteglada över att vara ett av de första företagen i Sverige som får testa en Renault Zoe, säger Göran Ernstson.

Umeå Energi har bedrivit ett ambitiöst miljöarbete i många år, vilket har resulterat i att koncernen enbart säljer el från förnybara källor som sol, vind och vatten. Koncernen producerar också el i egna vindkraftsparker, bygger en av Sveriges största solcellsanläggningar och satsar på forskning om framtidens hållbara bränslen. Exempel på det senare är algprojektet på Dåvaområdet där alger omvandlas till biodiesel samt BioEndevs nya torrifieringsanläggningar som skapar grönt kol.

– Det är viktigt för oss att ligga i framkant i klimatarbetet. Som kund hos oss är du med på resan hela vägen – och du kan ha ett gott klimatsamvete, säger Göran Ernstson, som själv kommer att släcka lamporna hemma på lördagskvällen och hoppas att Umeåborna gör detsamma.


För mer information, kontakta:
Göran Ernstson, vd Umeå Energi 070-650 13 97
Johanna Mattsson, kommunikatör Umeå Energi 070-633 17 07 


Ämnen

Regioner


Umeå Energi är Umeåbornas eget energibolag. Vi vill skapa en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. All el vi säljer är 100 procent förnybar och vi erbjuder bekväm och klimatvänlig fjärrvärme och fjärrkyla. Tack vare vårt bredbandsnät UmeNet har Umeå ett av västvärldens snabbaste bredband och är en av världens mest uppkopplade städer. Vi är 340 medarbetare, har 58 000 privat- och företagskunder och omsätter 1,6 miljarder kronor. Vår verksamhet är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44