Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi sponsrar Europas största skatepark

På lördag är det invigning av skateboardparken Sparken i Umeå. Då blir det bandklippning, friåkning, tricktävlingar, pensionärsskate och annat kul. Huvudsponsor för invigningen är Umeå Energi.
– Sparken är ett utmärkt initiativ av aktiva ungdomar som gör något bra för Umeå. Precis den typen av projekt som vi gärna stöttar, säger Anders Hjalmarsson, t f marknadschef Umeå Energi.


Parken, som ligger rakt nedanför Umeå Energis huvudkontor i centrala Umeå, är Europas största i sitt slag och omtalas redan som Sveriges bästa betongpark. Den förväntas bli en given mötesplats för Umeås unga och en attraktion för både invånare och besökare. Förutom skateboard lämpar sig Sparken även för bmx-cyklar och inlines.

– Som Umeåbornas eget energibolag vill vi gärna vara med och bidra till regionens utveckling, säger Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef. Därför ligger den här typen av engagemang oss varmt om hjärtat. Vi tror att sådana här satsningar skapar en roligare, tryggare och mer harmonisk stad.

Umeå Energi bidrag går bland annat till priser i tricktävlingen som arrangeras i samband med invigningen.

– Några beslut om ytterligare sponsorinsatser för Sparken är inte fattade, men det kan mycket väl bli aktuellt i framtiden, säger Anders Hjalmarsson.

För mer information, kontakta:
Anders Hjalmarsson, t f marknadschef, Umeå Energi, 070-556 39 05
Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi, 070-642 46 33

Ämnen

RegionerUmeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Vi är verksamma inom fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Vi erbjuder fjärrvärme och fjärrkyla för ett gott inomhusklimat, samt el, bredband och kabel-tv. Vi producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk och säljer energi till cirka 58 000 privat- och företagskunder i hela landet. Vi hjälper också våra kunder med energianalyser och energispartips. Koncernen har 284 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, AFS 2001:1).
www.umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats