Följ Umeå Energi

Umeå Energi startar nytt affärsområde för förnybar energi

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2009 08:21 CET

Umeå Energi fortsätter sin satsning på förnybar energi. Nu startar koncernen ett eget affärsområde - med arbetsnamnet Sol, vind och vatten - som fokuserar helt på förnybar energiproduktion.
- Inledningsvis handlar det om våra vindkraftsverk, men i framtiden ska Sol, vind och vatten även vara hem för till exempel solenergi och vattenkraft, säger Göran Ernstson, vd och koncernchef för Umeå Energi.

Umeå Energi gör under 2009 sina största satsningar hittills på miljöanpassad energiproduktion. Totalt handlar det om cirka 2 miljarder kronor som satsas på det biobränsleeldade kraftvärmeverket Dåva 2, vindkraftsparker och fjärrvärmeledningen från Umeå till Holmsund.

- Det är nu hög tid att vi också bildar ett affärsområde som helt fokuserar på förnybar energiproduktion, säger Göran Ernstson. Under 2009 kommer Sol, vind och vatten främst att inrikta sig på våra vindkraftsparker, men vi har en uttalad ambition att fortsätta satsa offensivt när det gäller miljöanpassad energiproduktion. Vi undersöker bland annat möjligheterna att producera solenergi på ett effektivt sätt.

För mer information, kontakta:
Göran Ernstson, vd och koncernchef Umeå Energi, 070-771 57 10
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi, 070-642 46 33

Bifogade filer

PDF-dokument