Gå direkt till innehåll
Umeå Energi tar miljöansvar genom investeringar

Pressmeddelande -

Umeå Energi tar miljöansvar genom investeringar

Tack vare en god ekonomisk hushållning och ett stabilt resultat 2011 kan Umeå Energi göra framtida investeringar med egna medel. Och det är viktigt, både för att kunna investera i förbättrade distributionsnät och för att möta branschens stora miljöutmaningar.

– Vi vill ta vårt miljöansvar och investerar för en hållbar miljö för Umeåborna. Det gör vi genom att ha skapat ett stabilt företag med en god ekonomi, säger vd:n Göran Ernstson.

Umeå Energi ger Umeåborna ett av Sveriges bästa elnät, Sveriges snabbaste bredband och ett av Sveriges lägsta elnätspriser. Dessutom omvandlar koncernens kraftvärmeverk Dåva 2 skogsrester och Umeåbornas hushållsavfall till trygg fjärrvärme, som har bidragit till en bättre luft i stan.

– Vi har ett starkt kundförtroende och jag känner mig stolt över att så många Umeåbor väljer sitt eget energibolag för sitt energiköp. Tack vare våra kunder kan vi fortsätta att utveckla vår stad så att den blir en ännu bättre plats att bo på, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

En stabil kundbas och ett intensivt internt förbättringsarbete landade i ett plusresultat på 89 miljoner kronor för 2011, vilket innebär att koncernen har kunnat betala av stora delar av sina lån. Med en fortsatt god resultatutveckling kan man i framtiden göra investeringar med egna medel.

– Vi har skapat ett väldigt stabilt företag och det fantastiska är att resultatet går direkt tillbaka till Umeåborna, huvudsakligen genom Umeå Energis kontinuerliga investeringar i distributionsnäten och de miljösatsningar vi gör i våra produktionsanläggningar - men även genom vårt engagemang i sponsring och sociala satsningar, säger Göran Ernstson.

Energibranschen, liksom bilbranschen, står inför stora miljöutmaningar. För att häva klimathotet måste energiproduktionen förflyttas från utsläppstyngda till förnybara produktionssätt – och det kräver ekonomiska resurser.

– Vårt mål är att vara helt klimatneutrala år 2018. Det är en ambitiös satsning, som kräver engagemang, kompetens och ekonomiska medel. För oss är det inte rätt att slösa med energi. Det är viktigt att vi alla arbetar för en bättre miljö och tar ansvar för jordens resurser. Umeå Energis miljöinvesteringar leder inte bara till en bättre framtid, det minskar dessutom kostnaderna för våra kunder här och nu, säger Göran Ernstson.

För mer information, kontakta:

Göran Ernstson, vd Umeå Energi 070-650 13 97

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material