Gå direkt till innehåll
​​Umeå Energi tar över rättigheter till arenorna på Gammlia

Pressmeddelande -

​​Umeå Energi tar över rättigheter till arenorna på Gammlia

Umeå Energi förhandlar med UIK, UFC, IBK Dalen, Umeå City, Team Thorengruppen, Udominate och Umeå BSKT om att ta över rättigheterna till deras hemmaarenor på Gammlia-området i Umeå.

– Vi har sen länge upparbetade sammarbeten med föreningarna. Nu vill vi hjälpa till att växla upp verksamheten ytterligare genom att utveckla arenorna tillsammans med dem, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

– För oss är det ett sätt att säkerställa att vårt stöd bidrar på bredden. Även om elitnivån självklart är viktigt för klubbarna - och för Umeå - så ligger vårt fokus på en hållbar vardag för alla utövare och intresserade. Genom ta ett övergripande ansvar för arenorna hoppas vi också kunna bidra till ett ökat samarbete föreningarna emellan, fortsätter Ernstson.

Umeå Energi har en lång tradition av samarbete med föreningslivet. Under förra året infördes ett tydligare fokus på hållbarhet i sponsorfrågor, vilket innebär krav på föreningar och organisationer att aktivt arbeta med hållbarhetsfrågor i sin dagliga verksamhet.

– Miljö, jämställdhet och mångfald är viktiga frågor för föreningslivet. Vi vill vara med och inspirera och stötta dem till att ta ytterligare kliv framåt inom dessa områden, säger Göran Ernstson.

Ämnen

Taggar

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material

Relaterade nyheter