Gå direkt till innehåll
Umeå Energi tecknar avtal för att erbjuda enkel och bekväm lösning för solceller

Pressmeddelande -

Umeå Energi tecknar avtal för att erbjuda enkel och bekväm lösning för solceller

Umeå Energi tecknar samarbetsavtal med Eneo med avsikt att kunna erbjuda solceller till företag, kommersiella fastigheter och offentliga verksamheter.

­– Genom samarbetet med Eneo hoppas vi kunna erbjuda en smart tjänstelösning för solceller och på så sätt underlätta omställningen till förnybar energi i vår region, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

Umeå Energi är det första energibolaget i Sverige som tecknar samarbetsavtal med Eneo – ett företag med en affärsmodell för tjänstelösningar för solceller som är unik i Norden.

– Intresset för solceller ökar kraftigt i Sverige och med den här affärsmodellen som är väldigt etablerad i USA behöver kunden inte göra stora investeringar eller ta några risker, säger Wilhelm Löwenhielm medgrundare och vd för Eneo.

 – Vår avsikt är att kunna erbjuda en enkel och bekväm lösning för verksamheter som vill satsa på solceller och i förlängningen också ta ett större ansvar för den egna energiförsörjningen, säger Ernstson.

Eneo kommer att finnas med som rådgivare och partner i processen. Företaget har en solid bakgrund och tilldelades år 2013 Världsnaturfonden WWF:s Climate Solver-utmärkelse för affärsmodellens potential att reducera koldioxidutsläpp över tid.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat innehåll