Gå direkt till innehåll
Umeå Energi uppmanar fler att stödja utsatta

Pressmeddelande -

Umeå Energi uppmanar fler att stödja utsatta

I år väljer Umeå Energi att ge stöd till Kvinnojouren och att hjälpa föreningen Medmänniska i Umeå, istället för att ge julklappar till sina företagskunder.
– Andra företag i regionen arbetar redan så, och vi uppmanar fler att följa efter. Umeå kan bli en ännu varmare stad, förklarar Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef.

Med start i år slutar Umeå Energi att ge julklappar till sina företagskunder. Istället använder koncernen resurserna för att backa upp föreningar och organisationer i behov av stöd. I år har Umeå Energi valt att förse Kvinnojouren och Medmänniska, två Umeåföreningar, med det de för tillfället behöver. Det kan handla om allt från möbler till exempelvis vitvaror.

– Det är egentligen rätt konstigt att vi så länge envisats med att ge bort julklappar när det finns utsatta människor som behöver hjälp för att få en drägligare tillvaro. Vi borde naturligtvis ha agerat på det här sättet tidigare, säger Gun Blomquist Bergman och fortsätter:

– Vi vill inte bara ge bort pengar, och inte bara visa vårt stöd i jultider som dessa. Vår ambition är att kontinuerligt följa organisationerna och i nära samarbete prata om vilka behov de har. Vi vill ge dem konkreta saker som hjälper dem att utveckla sin verksamhet, berättar Gun Blomquist Bergman.

Kvinnojouren ger stöd, skydd och juridisk rådgivning till kvinnor och barn som utsätts för psykiskt och fysiskt våld. Kvinnojouren är också pådrivande i kampen för att synliggöra mäns våld mot kvinnor.

Kamratstödföreningen Medmänniska är en del av IOGT-NTO i Umeå, och driver social verksamhet på Bakfickan, på baksidan av Ordenshuset mitt i stan. Båda verksamheterna bygger på ideella insatser.

– Vårt bidrag skapar inte några underverk, och vi förstår att vår hjälp i sammanhanget är liten. Men om fler resonerar som vi kan vi få mycket uträttat. Tillsammans kan vi göra Umeå till en ännu varmare och mer omtänksam stad, menar Gun Blomquist Bergman.

För mer information, kontakta:
Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Taggar

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

www.umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material