Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi uppmanar till fantasifull energidans

Umeå Energi firar sina klimatsatsningar och starten för affärsområdet Sol, vind och vatten genom att bjuda upp till dans. "Energidansa!" uppmanar koncernen, som belönar den bästa dansen med en klimatvänlig elmoped.
- Dans kan uttrycka så mycket och vi är spända på att se hur påhittiga folk är, säger Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi.


Tävlingen är enkel. Om du vill ha chans att vinna elmopeden spelar du in din energidans med mobilkameran eller med en videokamera. Sedan laddar du upp den på umeaenergi.se/energidansa. Den 26 augusti, på Kraftskivan på Umeå Energicentrum i Klabböle, presenteras det vinnande bidraget, som utses av en jury från Umeå Energi.

Under tävlingsperioden får allmänheten också möjlighet att säga sitt, webbplatsens besökare kan nämligen rösta på de bidrag som de tycker mest om. De filmer som får flest röster vinner dammsugare, ekologiska skor eller kaffebryggare.

- Det känns spännande att ge alla som vill chansen att fundera på vad en energidans är och hur den ska gestaltas. Skiner du som solen? Blåser du som vinden? Eller forsar du som vattnet? Det är fritt fram att tolka, det finns inga begränsningar, säger Göran Ernstson.

Tävlingen pågår från och med nu fram till och med 24 augusti.

För mer information, kontakta:
Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi 070-650 13 97
Anette Mångsén, marknadsförare, Umeå Energi 070-545 43 81

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44