Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi vill ladda bilar längs Norrlandskusten

Näringsminister Maud Olofsson undersöker möjligheterna till en landsomfattande satsning på tankstationer för elbilar.
Initiativet välkomnas av Umeå Energi.
- Just nu arbetar vi för att göra verklighet av våra planer på stationer längs Norrlandskusten, berättar Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi.

I tisdags deklarerade Maud Olofsson att hon vill diskutera en landsomfattande infrastrukturlösning för elförsörjning av elbilar. Sedan ett år tillbaka arbetar Umeå Energi med frågan, främst med fokus på Norrlandskusten.

- Vi satsar sedan länge på förnybar energi som biobränsle, vindkraft och vattenkraft. För oss är det naturligt att aktivt delta i fordonssektorns nödvändiga omställning från bensin till el, berättar Göran Ernstson

Den el som bilarna går på ska, om Umeå Energis planer blir verklighet, komma från vind, vatten och biobränsle. Det kan även bli tal om solenergi, eftersom Umeå Energi förbereder en sådan satsning.

- Vi funderar redan på hur laddningsstationerna ska formges och var de kan tänkas stå. Det är ett inspirerande arbete, klimatsmarta transporter är en absolut nödvändighet för att skapa långsiktig hållbarhet, menar Göran Ernstson.

Umeå Energi strävar efter att minska sin egen och sina kunders klimatpåverkan. Det har hittills bland annat resulterat i kraftvärmeanläggningarna på Dåva och de tre vindkraftsparker som invigs i år (Håcksta, Hörnefors och Robertsfors).

För mer information, kontakta:
Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi 070-771 57 10
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20