Gå direkt till innehåll
​Den 12 juni öppnade Umeå Energicentrum i Klabböle – ett av sommar-Umeås populäraste besöksmål.
​Den 12 juni öppnade Umeå Energicentrum i Klabböle – ett av sommar-Umeås populäraste besöksmål.

Pressmeddelande -

Umeå Energicentrum har öppnat för sommaren

Den 12 juni öppnade Umeå Energicentrum i Klabböle – ett av sommar-Umeås populäraste besöksmål. Det natursköna området lockar runt 25 000 besökare per sommar och erbjuder i år bland annat hållbarhetsloppis, träningspass med IKSU, traditionellt midsommarfirande, biblioteksbuss och nöjesevenemanget Kraftskivan.

Med fina picknickytor, äventyrslekpark, återvinnings- och experimentverkstäder, bildutställning och kraftmuseum är Umeå Energicentrum ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. För de som vill veta mer om energi och områdets historia anordnar Umeå Energi flera guidade turer per dag.

Sommarens två största evenemang på området är det traditionella midsommarfirandet och Kraftskivan. Midsommarfirandet bruka dra 1 500 – 5 000 besökare varje år och innefattar lek, sång och dans för både stora och små. Midsommarstången klär besökarna tillsammans.

Folkfesten Kraftskivan avslutar säsongen på Umeå Energicentrum den 18 augusti. Under åren har evenemanget – som anordnats varje år sedan 1999 – bland annat bjudit på artister som Samir & Viktor, Alcazar och Molly Sandén. Utöver uppträdanden blir det under dagen en mängd aktiviteter för alla åldrar. Räkna med tusentals besökare.

Med start den 18 juni kör IKSU träningspass på Umeå Energicentrum varje tisdag mellan 12 och 13. Yoga, Zumba, Total Training och Familjegympa står på programmet. Mer information om passen finns på IKSU:s hemsida.

Den 16 juni och den 11 augusti blir det hållbarhetsloppis. Här är alla välkomna att boka ett bord genom att mail till elisabethwanman@gmail.com

För de som är sugna på att låna böcker stannar biblioteksbussen till på Energicentrum 1 juli, 4 juli och 23 juli.

Läs mer om Energicentrum och sommarens program här http://www.umeaenergi.se/om-oss/umea-energicentrum

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll