Gå direkt till innehåll
Umeå Energicentrum öppnar för säsongen och Boonken flyttar in

Pressmeddelande -

Umeå Energicentrum öppnar för säsongen och Boonken flyttar in

Nu på lördag 13 juni kl 10.00 öppnar Umeå Energicentrum i Klabböle för säsongen. Vi inviger äventyrslekparken och framtidsdjuret Boonken har inflyttningsfest där han bjuder alla barn på pannkakor. Premiär också för berättarkaféet Kraft i kulturen där författare från boken ”Umeå 1314-2014 – 100 berättelser om 700 år” berättar kring olika teman kopplat till Umeås historia.

– Boonken är ett framtidsdjur som skapades av barn och unga från Umeå inom projektet FairCity. Nu har han flyttat in på Energicentrum och kommer att dyka upp lite nu och då under sommaren. Han är grön, snäll och gillar att dansa – helst till sin egen sång, säger Katarina Lindgren, ansvarig för Energicentrum hos Umeå Energi.

Under sommaren har Umeå Energicentrum öppet kl 10-17 alla dagar. Som vanligt är alla aktiviteter kostnadsfria. Prova på energiexperimenten, pyssla i återvinningsverkstaden, gå en guidad tur i kraftverksmuseet, ta en fika på Kafé Maskinisten och njut av grönskan och älvens brus.

– Vi hoppas så klart att så många som möjligt tar chansen och besöker Energicentrum, fortsätter Lindgren. Vi har ett brett program i sommar och som vanligt så klart höjdpunkterna midsommarfirandet och Kraftskivan. Dessutom är den historiska och natursköna miljön i sig värd att upplevas – det är ett perfekt ställe för en picknick, avslutar hon.

Program för säsongsstarten 13 juni:

13.00 Berättarkafé med Lars-Gunnar Olsson, Ryssland och Umeå - krigshistoriska nedslag
13.00–14.00 Boonkens inflyttningsfest med pannkakor till alla barn
Hela dagen ansiktsmålning

Det här händer på Umeå Energicentrum i sommar:
13/6 Säsongsöppning
13/6, 4/7 och 14/7 Berättarkafé Kraft i kulturen, om Umeås historia
14/6 Hållbar Loppis
19/6 Midsommarfirande
11/7 En energigivande dag
16/8 Kraftskivan

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20

Relaterat innehåll