Gå direkt till innehåll
Umeå Energis film nominerad till flera nya stora pris

Pressmeddelande -

Umeå Energis film nominerad till flera nya stora pris

Umeå Energis film "Living with lag", som blev en stor viral succé på YouTube och tog silver vid välrenommerade reklamtävlingen Clio, är nominerad till nya fina priser. Denna gång är det Lovie Awards, en europeisk tävling för internetbaserade verksamheter, samt en dubbelnominering i den svenska tävlingen 100-wattaren.

– Jag är verkligen ödmjuk inför den stora uppmärksamhet som "Living with lag" har fått, säger Agneta Filén, marknadschef på Umeå Energi. Det är få förunnat att få vara med om att skapa en så vida spridd film. Att den dessutom lyfter Umeå och vårt snabba bredband ume.net ut i världen är riktigt roligt.

– Jag har märkt att filmen är en ögonöppnare även för många Umeåbor, säger Mats Berggren, vd på ume.net. Vi har faktiskt ett av världens snabbaste nät i ume.net, vilket jag är övertygad om gynnar såväl företagsamheten som utbildningarna i regionen.

Lovie Awards är den europeiska motsvarigheten till amerikanska Webby Wards och uppmärksammar människor, filmer och företeelser på internet. "Living with lag" tävlar i kategorin Viral Video och vinnaren röstas fram av besökarna på sajten. Allt avgörs 14 oktober.

Den svenska tävlingen 100-wattaren arrangeras av Sveriges Annonsörer och belönar "reklam som gett bevisad effekt genom hög kreativitet. Reklamens syfte ska vara väl definierat och resultatet mätt.". Av de 50 nominerade bidragen har "Living with Lag" nominerats två gånger, i kategorierna Konsument och Smart.

– Det är verkligen medvind för våra marknadsföringsinsatser just nu, säger Agneta Filén. Jag tror att det i förlängningen också är bra för Umeåregionen att vår marknadsföring syns runt om i världen. Det sätter ju Umeå på kartan som en kreativ och kul plats att bo och arbeta på.

Lovie Awards: https://peopleslovie.eu/#viral-advertising-0

100-wattaren: http://www.annons.se/nomineringar-2014

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.


umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat innehåll