Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energis investeringar ger nu trygg ekonomi

Det kommunalägda energi- och kommunikationsföretaget Umeå Energi redovisar nu de ekonomiska siffrorna för förra året. Koncernens samlade resultat för verksamhetsåret 2012 uppgår till 126 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 89 miljoner året dessförinnan.

– Det här visar att vi investerat rätt och jobbar effektivt, säger Göran Ernstson, vd och koncernchef för Umeå Energi i en kommentar.

Förklaringen till det ekonomiska resultatet kan sammanfattas i tre punkter:

1. Stora investeringar har gjorts under senare år, främst Dåva 2, och nu kan Umeå Energi se de positiva effekterna.

2. Umeå Energi är en pålitlig leverantör: har fått fler kunder, levererar mer energi och har producerat mer el.

3. Företaget har amorterat av på sina lån, ränteläget var gynnsamt under 2012 och de finansiella kostnaderna har kunnat sänkas.

 - Det är viktigt att ha ekonomisk stabilitet för att kunna möta framtiden, hålla konkurrenskraftiga priser och att fortsätta arbetet för en lägre klimatpåverkan, säger Göran Ernstson.


Ämnen

Taggar

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material