Gå direkt till innehåll
Umeå Energis koncernledning utbildas i socialt ansvar

Pressmeddelande -

Umeå Energis koncernledning utbildas i socialt ansvar

Koncernledningen på Umeå Energi utbildas i socialt ansvar. Detta med hjälp av Larsa Ådén och Patrik Åström, som är aktiva medlemmar i Föreningen Medmänniska (IOGT-NTO).

– Jag berättar om föreningens verksamhet. Jag pratar också om vikten av att företag engagerar sig och värdet i att företag internt hanterar missbruksfrågor och stöttar sina medarbetare, säger Patrik Åström.

Koncernledningen på Umeå Energi ska lära sig mer om hur företag kan ta ett större samhällsansvar och har därför anlitat föreläsaren Patrik Åström. Patrik är medlem i Föreningen Medmänniska och projektledare för Tavelsjöbaden, en lägergård som ägs av IOGT-NTO och är öppen för socialt utsatta människor i och runt Umeå.

– Larsa Ådén och Patrik Åström brinner för att stötta utsatta människor och har viktiga egna erfarenheter som vi nu får ta del av. Vi ser det som nödvändigt att utbilda oss och utveckla vår kompetens också inom detta område. Alla känner vi nog till någon medmänniska eller arbetskamrat med missbruksproblem och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska göra, säger Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef på Umeå Energi.

Perfekt utbyte

Föreläsningen ger värdefull insyn i hur alkohol- och drogproblematik kan hanteras. En annan vinst med föredraget är att Umeå Energi – i utbyte mot kunskapen – ekonomiskt stöttar Föreningen Medmänniska och i förlängningen också får bidra till utvecklingen av Tavelsjöbaden.

– Vi behöver lära oss mer om de här frågorna och vill samtidigt passa på att hjälpa Föreningen Medmänniska. Genom att anlita Patrik får vi ett perfekt utbyte: vi får kunskap och kan samtidigt bidra ekonomiskt till föreningen och deras verksamhet, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

Kontinuerligt stöd

Umeå Energi stöttar Föreningen Medmänniska kontinuerligt. Tidigare har bolaget skänkt och installerat en diskmaskin och en köksfläkt till föreningslokalen Bakfickan, gett varma handskar till försäljarna av tidningen Vasaplan och valt att löpande köpa annonsplatser just i Vasaplan. Tillsammans med Umeå kommun har Umeå Energi även nyligen besökt lägergården Tavelsjöbaden för att bidra med energirådgivning.

– Föreningen Medmänniska betyder mycket för många, och vi vill gärna stödja föreningen och medverka till att det sprids lite extra värme och energi till fler Umeåbor. Att ta hjälp av Patrik Åström som föreläsare, är ett led i den övergripande ambitionen, säger Gun Blomquist Bergman.

För mer information, kontakta:

Göran Ernstson, vd Umeå Energi 070-650 13 97

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44