Gå direkt till innehåll
Umeå får ytterligare en snabbladdare för elfordon

Pressmeddelande -

Umeå får ytterligare en snabbladdare för elfordon

Nu på lördag inviger Umeå Energi en ny snabbladdare för elfordon. Snabbladdaren är placerad på Ersboda handelsområde vid OK/Q8 Ersboda och Frasses. Snabbladdaren som är den andra i Västerbotten är resultatet av Umeå Energi och OK Västerbottens gemensamma satsning på utbyggnad av laddinfrastruktur i regionen.

I Umeå finns efter invigningen snabbladdare på Kronoparken och Ersboda handelsområde. Ytterligare en med placering på OKQ8 Carslid är planerad under våren.

– Vi kommer att fortsätta driva arbetet med att ladda Västerbotten. Utbyggnad av laddinfrastruktur för laddbara fordon är en av våra prioriterade satsningar på hållbarhet i regionen. Målet är att på sikt täcka in både inland och kust, säger Henrik Bristav, hållbarhetsstrateg på Umeå Energi.

– För oss på OK Västerbotten känns det självklart att vi vill vara med och ge Västerbottens bilister att möjligheten att välja bort fossila bränslen, säger Erica Lundgren, vd OK Västerbotten. Det är helt i linje med vår höga ambition med att skapa miljövänligare stationer runt om i hela länet. Vi vet också från våra medlemsundersökningar att bra laddinfrastruktur är en prioriterad fråga för våra medlemmar.

På lördag firar vi också Elens dag och i samband med invigningen genomför Umeå Energi, OK Västerbotten och Frasses aktiviteter för hela familjen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,5 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll