Gå direkt till innehåll
Umeå-film tog finalplats i reklamfilmens Grand Prix

Pressmeddelande -

Umeå-film tog finalplats i reklamfilmens Grand Prix

Umeå Energis film Living with lag var en av fyra svenska nomineringar när Cannes Lions avgjordes i helgen. Vann gjorde Volvos film The Epic Split med Van Damme.

Umeå-filmen var som enda svenska film nominerad i kategorin Viral Films och tog sig till short list
inför juryns slutliga avgörande.

– Fantastiskt roligt! Filmen fick snabbt en enorm spridning på you.tube och har visats mer än 5 miljoner gånger sen vi släppte den i slutet av april. Att dessutom få vara med och tävla om ett så prestigefyllt pris känns stort, säger Agneta Filén marknadschef på Umeå Energi.

I filmen visar Umeå Energis bredbandsbolag ume.net hur det skulle vara att leva med samma fördröjning i verkligheten som en långsam internet-uppkoppling innebär. För att illustrera detta
användes en specialbyggd Oculus Rift.

Living with lag producerades av reklambyrån ANR.BBDO Stockholm och produktionsbolaget Stopp på uppdrag av Umeå Energi.

 

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.


umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat innehåll