Gå direkt till innehåll
Umeå först i landet med videotjänster i det öppna stadsnätet

Pressmeddelande -

Umeå först i landet med videotjänster i det öppna stadsnätet

Riktigt högupplöst bild och en sändning utan irriterande fördröjning. Det är vad du kan få när du genomför en miljöanpassad konferens via bredband och senaste videoteknik.
– Tack vare ett nytt samarbete mellan UmeNet och Mindspace Group är vi först i landet med att erbjuda ett verkligt bra alternativ till konferenser där deltagarna reser långväga, med belastning på klimatet som följd, säger Mats Berggren, vd för Umeå Energis dotterbolag UmeNet.

Nu utökas UmeNets utbud ytterligare och kunderna kan välja ett smart system för videokonferenser från tjänsteleverantören Mindspace Group. För kunderna betyder det en bild i HD-kvalitet samt sändning helt utan fördröjning.

– UmeNets supersnabba och driftsäkra nät passar Mindspaces produkter väldigt bra och vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en sådan högkvalitativ tjänst. Vi är först i Sverige med att erbjuda videotjänster i det öppna stadsnätet, säger Mats Berggren.

UmeNet ger Umeåborna västvärldens snabbaste bredband, vilket tillsammans med stabiliteten i nätet ger perfekta förutsättningar för Mindspaces videokonferensprodukter.

– Det här är en helt ny tjänst hos oss. Tjänsten är smidig för kunderna och minskar belastningen på miljön i och med att man kan hålla videokonferenser istället för att resa, säger Mats Berggren.

Han fortsätter:

– Jämfört med flera konkurrenter har Mindspaces videokonferensprodukt en stor teknisk fördel: kunden behöver inte öppna upp portar i sin egen brandvägg för att kunna hålla en videokonferens, utan systemet är så smart uppbyggt att brandväggen kan hållas intakt och ingen it-avdelning behöver oroa sig för intrång, säger Mats Berggren.

Mötestjänsten följer branschens standard för videokonferenser och har dessutom stöd för Lync, vilket underlättar för kunden

– Kombinationen av en modern mötestjänst levererad i ett optimerat fibernät ger våra kunder ny unik affärsnytta, säger Hans Samuelsson, vd för Mindspace Group.

UmeNet erbjuder kunderna uppemot 1 000 Mbit/s i kabeln. Hastigheten är dubbelriktad, vilket gör att det går lika fort att ladda upp som att ladda ner. UmeNet har nyligen fått utmärkelserna Årets Operatör och Årets Stadsnät.

För mer information, kontakta:

Mats Berggren, vd UmeNet Umeå Energi 070-518 71 28
Sofia Alfredsson, kommunikatör Umeå Energi 070-633 22 13
Hans Samuelsson, vd Mindspace Group 076-796 31 05
Hans Johansson, säljchef Mindspace Group 072-050 61 97

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20