Gå direkt till innehåll
Umeåborna minskar sin klimatpåverkan tack vare förnybar el från Umeå Energi

Pressmeddelande -

Umeåborna minskar sin klimatpåverkan tack vare förnybar el från Umeå Energi

Under 2013 kommer Umeå Energis elkunder att minska sina koldioxidutsläpp med mer än 100 000 ton. Detta tack vare att all el som energiföretaget säljer är 100 procent förnybar.
– Det är jättekul att tillsammans med våra kunder ta det här steget mot en minskad klimatpåverkan, säger Henrik Bristav, miljöchef.

All el som Umeå Energi säljer är helt förnybar, vilket innebär att den kommer från sol, vind och vatten samt biobränsle från den egna kraftvärmeproduktionen. Den satsningen gör att alla Umeå Energis elhandelskunder tillsammans minskar sina egna koldioxidutsläpp med mer än 100 000 ton år 2013 jämfört med 2011.

– Som elkund hos Umeå Energi får man endast el från förnybara källor och man minskar därmed sitt klimatavtryck, säger Henrik Bristav.

Beslutet att sälja 100 procent förnybar el är en del i Umeå Energis långsiktiga klimatstrategi – ett beslut som lanserades före jul med bland annat ljusterapi i Umeås busskurer. Dessutom har koncernen minskat energianvändningen i de egna fastigheterna med närmare 40 procent, köpt in ett flertal elbilar och klimatkompenserat för de tjänsteresor som gjorts.

– Vi har ett ambitiöst program för att minska vår klimatpåverkan, och att erbjuda kunderna förnybar el är ett logiskt steg mot vårt mål att vara klimatneutrala 2018, säger Henrik Bristav.

För mer information, kontakta:

Henrik Bristav, miljöchef Umeå Energi 070-622 71 83

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44