Gå direkt till innehåll
Umeås ljusterapi på museum i Boston

Pressmeddelande -

Umeås ljusterapi på museum i Boston

Pravda, Scientific American, BBC och Der Spiegel var några av alla de nyhetsmedia världen över som berättade om det ovanliga greppet i Umeå i slutet av 2012. Ljusterapin i busskurerna blev då en vitt spridd nyhet. Nu uppmärksammas Umeå Energis lysande satsning även av Bostons arkitekter. På galleriet BSA Space Gallery lyfter de under sommaren 2013 fram ljusterapin som ett gott exempel på kreativt tänkande i stadsmiljön.

I början av april tog utställningskuratorn Scott Burnham kontakt med Umeå Energi och bad om material till sommarens utställning ”Reprogramming The City: Opportunities for Urban Infrastructure”.

– Ljusterapin är ett fantastiskt exempel på utställningens tema, skriver Scott Burnham.

Han samlar material inför vernissagen 25 juni och därefter visar galleriet internationella exempel på nytänkande i stadsplanering fram till slutet av september.

Ljusterapikampanjen i Umeå pågick från vecka 48 till och med vecka 51, 2012. Under den tiden förvandlade Umeå Energi ett trettiotal busskurer i staden till ”hälsokurer”. Detta tack vare att lysrören byttes ut till speciallampor, av den sort som används vid ljusterapi. Gensvaret blev enormt, inte bara i internationella media utan även bland invånarna i Umeå, som givetvis var den viktigaste målgruppen. Många fick en skön stund i busskuren på väg till eller från jobbet och kommentarerna på Twitter och Facebook var övervägande positiva.

– Det är kul att kampanjen nu hamnar på museum i USA, så att fler blir inspirerade av vårt sätt att tillföra något nytt i stadsbilden, säger Agneta Filén, marknadschef Umeå Energi.

– Vi gjorde satsningen på ljusterapi för att ge något uppiggande till Umeåborna, mitt i den mörkaste årstiden, och samtidigt berätta om vårt hållbarhetstänk där exempelvis all el vi erbjuder kommer från förnybara källor, säger Agneta Filén.

---

För mer information, kontakta:

Sofia Alfredsson, kommunikatör Umeå Energi 070-633 22 13

Agneta Filén, marknadschef Umeå Energi, 070-299 90 89


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44