Gå direkt till innehåll
UmeNet erbjuder 1 000 Mbit/s

Pressmeddelande -

UmeNet erbjuder 1 000 Mbit/s

Umeå Energi UmeNet kan nu erbjuda hela 1 000 Mbit/s dubbelriktat. Nyttan? Du laddar hem hur tunga filer som helst blixtsnabbt. Den nya superprodukten väntas tilltala såväl företagsmarknaden som privatpersoner.

Det var inte länge sedan som 100 Mbit/s – eller ”hundra meg” – ansågs snabbt, nästan onödigt snabbt. Men kraven ökar och fibertekniken utvecklas. Därför kan Umeå Energi, som en av de första stadsnätägarna i Europa, nu sätta 1 000 Mbit/s på marknaden. Den nya produkten är tillgänglig för alla som har eller skaffar egen anslutning till UmeNet, för närvarande handlar det om cirka 10 000 hushåll och arbetsplatser.

Mats Berggren, affärsområdeschef för UmeNet:
– Vi höjer ribban igen, inget konstigt med det. UmeNet har alltid legat i framkant vad gäller teknik, kapacitet och penetration. Med den nya superprodukten tas ännu ett språng.
– Umeå är en ung och samtidigt mycket mogen it-stad. Vi vet att det redan i dag finns en marknad för 1000 Mbit/s, och efterfrågan kommer att växa.

– 1 000 Mbit/s i anslutningen gör det möjligt att lagligt ladda ned långfilm på någon minut. Men inte bara. Det öppnar även för nya kapacitetskrävande lösningar kring till exempel övervakning, larm, hemsjukvård, tv och onlinespel. Även nästa generation streamingtjänster för film och musik förutsätter en betydande kapacitetsökning.

Den nya produkten ger 1000 Mbit/s dubbelriktat. Dubbelriktat innebär att det går lika snabbt att ladda ned och ladda upp. Det gäller för övrigt alla UmeNet-anslutningar, oavsett kapacitet.

1000 Mbit/s, slutar det här?
– Nej, naturligtvis inte. Fibern i sig har inga begränsningar, fiber är framtidssäkert, säger Mats Berggren, UmeNet.

 
För mer information, kontakta:
Mats Berggren, chef AO UmeNet Umeå Energi 070-518 71 28
Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

www.umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44