Gå direkt till innehåll
UmeNet i Umeåpolitikernas valstugor

Pressmeddelande -

UmeNet i Umeåpolitikernas valstugor

Nu ger sig UmeNet in i valet.

Eller i alla fall in i valstugorna.

– Vi har erbjudit politikerna fritt bredband under valrörelsen, säger Mats Berggren, vd för UmeNet.

Tack vare Umeå Energis affärsområde UmeNet har valstugorna på Umeås torg fri uppkoppling.

– Vår ambition är att tillhandahålla en snabb och säker infrastruktur, säger Mats Berggren. Därför har vi erbjudit politikerna fritt bredband under valrörelsen.

Bland de politiker som Mats Berggren mött har gensvaret varit mycket positivt.

– Bredbandet ger politikerna tillgång till eget material och information om vad som händer i omvärlden i övrigt – samtidigt som de är ute bland sina väljare, säger Mats Berggren.

Valstugorna är trådlöst uppkopplade och datorerna kommer åt nätet via WiFi.

– Det här är en extraordinär insats som vi gör under valet. Vi vill visa att vårt öppna stadsnät är lättillgängligt, snabbt och bra, säger Mats Berggren.

Umeå har nyligen utsetts till den stad i västvärlden som har snabbast bredband. Topplaceringen kan till stor del tillskrivas UmeNets tidiga satsning på att bygga ut fiber till enskilda fastigheter samt företagets ambition att hela tiden ligga i framkant då det gäller teknik och infrastruktur för IT.

– UmeNets nät ska vara tillgängligt för alla och möta datoranvändarnas nya behov, säger Mats Berggren. Att Umeå har västvärldens snabbaste bredband är ett kvitto på att vi har lyckats.

 

För mer information, kontakta:

Mats Berggren, vd UmeNet 070-518 71 28

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

 

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Vi är verksamma inom fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Vi erbjuder fjärrvärme och fjärrkyla för ett gott inomhusklimat, samt el, bredband och kabel-tv. Vi producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk och säljer energi till cirka 58 000 privat- och företagskunder i hela landet. Vi hjälper också våra kunder med energianalyser och energispartips. Koncernen har ca 280 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

www.umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44