Gå direkt till innehåll
UmeNet nominerat till ”Årets operatör”

Pressmeddelande -

UmeNet nominerat till ”Årets operatör”


Umeå Energis UmeNet har nominerats till ”Årets operatör” på Telekomgalan den 14 februari. ¬– Vi är glada och stolta. Vi var tidigt ute med bredband och har gjort Umeå till en av världens snabbaste städer, säger Mats Berggren, vd på UmeNet.

Telekompriset delas ut på Telekomgalan i Stockholm den 14 februari och syftet är att lyfta fram bolag och personer som har gjort något riktigt bra inom telekom under året.

– Vi har länge legat i framkant när det gäller teknik och infrastruktur för it. I dagsläget erbjuder vi 1 000 Mbit/s i kabeln, vilket är otroligt snabbt. Det gör det möjligt att ladda ner en långfilm på bara någon minut, säger Mats Berggren.

Motiveringen till nomineringen lyder: ”Med tidiga, framsynta och innovativa satsningar på stadsnät och bredbandsutbyggnad och samarbete med tjänsteleverantörer och operatörer har man satt Sverige och Umeå på kartan. För andra året i rad återfinns Umeå på Akamais ranking som den snabbaste staden i västvärlden.”

Enligt nätverksföretaget Akamai är Umeås bredband snabbast i både Europa och Nordamerika. Bara supersnabba städer i Asien ligger före. Dessutom innehar Umeå en topplacering på världslistan.

– Ja, Umeå är den enda staden som kan ta upp kampen med Asien om världens snabbaste bredband, konstaterar Mats Berggren

Umeå Energi har lagt ner över 1 400 kilometer optofiberkabel och över 75 200 kilometer fiber runt om i Umeå. Omkring 95 procent av Umeåborna har tillgång till bredband, något som gäller hela kommunen, inte bara centralorten.

– Det är unikt! Nätet är väl utbyggt även i byarna och där kan vi erbjuda användarna samma hastighet och kvalitet som i centrala stan, säger Mats Berggren.

Övriga nominerade i kategorin ”Årets operatör” är Telenor, TDC Sverige, Comviq och Halebop.

– Vi håller tummarna för att vårt gedigna arbete räcker till seger, säger Mats Berggren.

Vinnaren får, förutom äran, ta emot en prisstatyett i platina, guld och diabas, som är specialdesignad av Catherine Djurklou, vd för Höganäsgruppen.

För mer information, kontakta:
Mats Berggren, vd UmeNet Umeå Energi 070-518 71 28
Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44