Gå direkt till innehåll
Unik aktiv portal förbättrar UmeNets service

Pressmeddelande -

Unik aktiv portal förbättrar UmeNets service

Umeå Energis öppna stadsnät UmeNet har tecknat ett avtal med Umeåföretaget COS Systems för att kunna erbjuda kunderna en bättre och snabbare service. Med en ny portal kan kunden själv välja tjänster genom UmeNet, och använda dem bara några minuter efter beställningen.

COS är en programvara för att automatisera och effektivisera hanteringen av beställningar och aktiveringar i öppna stadsnät. UmeNet blir den första kunden att köra den nya molnbaserade versionen av COS, COS Cloud. Så fort man kopplar in sladden i sitt bredbandsuttag, kommer man som ny kund att via en portal kunna välja vilken produkt och vilka tjänster man vill köpa från UmeNet och tjänsteleverantörerna. Genom en knapptryckning upprättas avtalet/avtalen och systemet ställer in den aktiva utrustningen hela vägen till kunden.

– Med COS kan vi ge våra kunder en bra överblick över tjänster och erbjudanden i vårt stadsnät. Med en knapptryckning i portalen får man på några minuter tillgång till de tjänster man valt, exempelvis internet, telefoni och tv, säger Mats Berggren, affärsområdeschef Umeå Energi UmeNet.

– Att kunna möta UmeNets behov av en framtidssäker programvara för självbetjäning och fler tjänster i ett av Sveriges större stadsnät, som också är ett av Europas snabbaste, är ett bra betyg för COS. Vi är mycket glada över att man har valt oss som leverantör, säger Jörgen Olofsson, vd, COS Systems.

För mer information, kontakta:

Mats Berggren, chef AO UmeNet Umeå Energi 070-518 71 28

Jörgen Olofsson, vd COS Systems 070-656 51 19

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material