Gå direkt till innehåll
Uppsatsstipendium utdelat till vältajmad uppsats

Pressmeddelande -

Uppsatsstipendium utdelat till vältajmad uppsats

Vid avslutningsceremonin på Handelshögskolan vid Umeå universitets examensceremoni 5 juni fick RiseB uppsatsprisstipendium Klaudia Wojtkowiak och Katarina Werder ta emot prischecken på 25.000 kronor för uppsatsen "Decision Making in a Sustainable City: A Case Study of Chicago". Uppsatsen är både vältajmad och läsvärd och bör studeras av regioner och städer med genuina hållbarhetsambitioner, tycker juryn.


– Stipendiet är ju tänkt att uppmuntra ekonomstudenter att intressera sig för, och fördjupa sig i, hållbarhet och företagsetik, och det har verkligen Katarina Werder och Klaudia Wojtkowiak gjort med sin vinnande uppsats, säger Mari-Louise Johansson, HR chef vid Umeå Energi och jurymedlem.

Syftet med uppsatsen är att öka förståelsen och identifiera vilka faktorer som påverkar beslutsfattandet i hållbarhet på kommunal nivå i städer som vill vara hållbara. I takt med att städerna växer ökar också kraven på hållbarhet och då kommer mekanismerna bakom beslutsfattandet att bli allt viktigare att förstå.

– Vi ser stipendiet som ett kvitto på att våra idéer och slutsatser i uppsatsen har bärighet och uppskattas även utanför akademikervärlden, säger Klaudia Wojtkowiak, som efter examen förra sommaren jobbar på Danske Bank i Lund, där faktiskt även hennes uppsatskollega Katarina Werder ska börja arbeta snart.

– Vi är verkligen hedrade och det var även roligt att få komma till Umeå, jag har aldrig tidigare varit så här långt norrut, avslutar Klaudia Wojtkowiak och både hon och Katarina Werder tackar juryn för priset.

Om RiseB uppsatsprisstipendium i hållbarhet och företagsetik:
Forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik (RiseB.se) vid Handelshögskolan vid Umeå universitet utlyser ett årligt uppsatsprisstipendium med syfte att uppmuntra ekonomstudenter att intressera sig för och fördjupa sig i hållbarhet och företagetik. Berättigade att söka uppsatspriset är studerande inom företagsekonomi som har författat en uppsats på kandidat, magister eller masternivå där huvudfokus är hållbarhet och företagsetik. Vinnaren tilldelas 25 000.

Ämnen

Taggar

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Presskontakt

Björn Engelind

Björn Engelind

tf HR Chef 070-284 27 53

Relaterat material