Gå direkt till innehåll
USA:s ambassadör initierar samarbete med Umeå Energi

Pressmeddelande -

USA:s ambassadör initierar samarbete med Umeå Energi

Under ministermötet i Umeå har Umeå Energi knutit många nya värdefulla kontakter, som ser ut att resultera i konkreta samarbeten. Den amerikanske ambassadören i Sverige, Matthew Barzun, har exempelvis bjudit in Umeå Energis vd Göran Ernstson till Stockholm för fortsatta samtal, dels om svensk miljöpolitik, dels om koncernens klimatvänliga satsningar.

EU-ministrar träffades i Umeå 14-16 oktober för att diskutera konkurrenskraft i allmänhet och eko-effektiv ekonomi i synnerhet. Under mötespauserna riktades många nyfikna blickar mot Umeå Energis monter där koncernens klimatvänliga satsningar, främst vindkraft och miljardinvesteringen på biobränsle, lyftes fram under parollen "Green light for the future".

- Vi har knutit många värdefulla kontakter och också öppnat upp för ett mer fördjupat kunskapsutbyte. Vi är gärna med och delar med oss av det vi kan, såväl nationellt som internationellt, förklarar Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi.

Bland annat visade Malta, Island och Grekland särskilt stort intresse för koncernens satsningar på energi ur avfall, samt för Umeås Energis nya och biobränsleeldade kraftvärmeverk Dåva 2.

- Vi fick också besök av Matthew Barzun, USA:s ambassadör i Sverige, och han vill veta mer om vårt arbete med fjärrvärme. Vd Göran Ernstson har fått en tydlig uppmaning att komma till Stockholm för fortsatta diskussioner, samtidigt som vi har bjudit Matthew Barzun till våra anläggningar på Dåvaområdet, berättar Gun Blomquist Bergman, informationschef på Umeå Energi.

För mer information, kontakta:
Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi 070-650 13 97
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats