Gå direkt till innehåll
Maria Bolin Anvill, vd för Utvecklingsklustret Energi AB
Maria Bolin Anvill, vd för Utvecklingsklustret Energi AB

Pressmeddelande -

Utvecklingsklustret Energi blir helägare i Power2U

Bolaget Power2U bildades 2018 av InnoEnergy och Utvecklingsklustret Energi, där InnoEnergy har varit huvudägare med 60 procent och Utvecklingsklustret Energi har ägt resterande 40 procent. Bolaget bildades i syfte att utveckla automatiserade energi- och effektoptimeringslösningar för fastighetsägare. I det nya energilandskapet som växer fram, med exempelvis lokal elproduktion från solceller, elbilsladdning och lokala batterier i fastigheter så finns det behov hos fastighetsägare med optimering för en hållbar energianvändning.

- Power2U har utvecklat lösningar för det nya energilandskapet inom såväl el som värme. Hur vi konsumerar och producerar energi står inför stora förändringar och InnoEnergys uppdrag är att driva på innovation som möjliggör energiomställningen i Europa. Men nu har det blivit dags för nästa steg i utvecklingen av Power2U, så därför säljer vi våra aktier, säger Kenneth Johansson, vd för InnoEnergy.

Power2U har idag ett flertal pilotinstallationer för el och värmeoptimering hos fastighetskunder runtom i Sverige.

- Vi kommer ta det som utvecklats inom Power2U vidare och integrera det i Utvecklingsklustrets verksamhet. Energiomställningen är väldigt snabb och omvälvande, och de förmågor som utvecklats i Power2U kommer att vara avgörande för vårt fortsatta arbete framåt, säger Maria Bolin Anvill, vd för Utvecklingsklustret Energi.

För mer information kontakta gärna:

Maria Bolin Anvill, vd Utvecklingsklustret Energi AB, 076-231 27 12
maria@ukeab.se

Kenneth Johansson, vd för InnoEnergy 070-629 05 56
kenneth.johansson@innoenergy.com

Utvecklingsklustret Energi AB ägs av Tekniska verken i Linköping, Jämtkraft, Öresundskraft, Jönköping Energi och Umeå Energi.

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20

Relaterat innehåll