Gå direkt till innehåll
 Vinterpris på el ger trygghet

Pressmeddelande -

Vinterpris på el ger trygghet

Experterna ser ingen skrämmande hotbild inför den kommande vintern. Ändå kan naturligtvis ingen garantera att vintervädret inte kommer att påverka hushållens ekonomi. Kallt väder och låga vattennivåer kan komma att ge ett högre elpris, särskilt om det kommer i kombination med avstängda kärnkraftverk. Om du oroar dig för hur energikostnaderna kan förändras framöver så kan nyheten Vinterpris på el ge en lugnare nattsömn.

– Man kan givetvis aldrig veta hur vädret kommer att bli under den kommande vintern, och högtryck med kyla och lite nederbörd innebär ofelbart att det rörliga börspriset går upp, säger Urban Lundström, krafthandlare på Umeå Energi.

– Som läget är i dag så bedömer jag ändå att den kommande vinterns prisnivåer kommer att ligga på en rimlig nivå, även om mängden vatten i kraftverkens magasin just nu är något lägre än normalt, säger Urban Lundström.

Som konsument känner du igen de svarta rubrikerna som brukar dyka upp varje vinter och spela på oron för höjda boendekostnader. Ett sätt att lindra den oron är att säkra sitt elpris genom att teckna ett avtal som ger fast elpris under en period.

Samtidigt kanske du vill ha glädje av de oftast lägre elpriserna under sommarhalvåret och önskar dig ett rörligt elpris.

Nu finns alternativet som tar det bästa ur två världar: det fasta prisets trygghet och det rörligas chans till lågt pris. Ett alternativ som blir allt vanligare på den svenska elmarknaden och som framförallt kan vara bra för dig med hög förbrukning. Du kan teckna ett så kallat vinteravtal där principen är att du får ett fast pris under vintermånaderna och sedan automatiskt ett rörligt pris när vårsolen kommer.

Umeå Energi har infört den nya avtalsformen Vinterpris, som redan väckt stort intresse bland kunderna.

– Denna nya avtalsform, i kombination med att all den el vi säljer kommer från förnybara källor som sol, vind och vatten, ger nu våra kunder dubbel trygghet, säger Agneta Filén, marknadschef vid Umeå Energi.

– Att vi nu erbjuder både Vinterpris för plånboken och 100 procent förnybar el för klimatsamvetet gör att i första hand Umeåborna kan sova mycket lugnare och tryggare under den kommande vintern, säger Agneta Filén.

FAKTA

Valet att vintersäkra sitt elpris måste göras innan 1 december för att den som har ett rörligt avtalspris hos Umeå Energi ska få ett fast pris under den kommande vintern. Det fasta vinterpriset gäller sedan från 1 december till och med 31 mars.

För mer information, kontakta:
Agneta Filén, marknadschef Umeå Energi, 070-299 90 89.
Sofia Alfredsson, kommunikatör Umeå Energi, 070-633 22 13.

.……………………………………………………………………………………………………............


Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44